هدف: کشف مسئله از نظر حد آشنایی
براساس ویژگیهای آشنا و ناآشنا بودن مسئله برای خودتان، چند مثال بیاورید و آن را تحلیل کنید. ببینید کدام مسئله ها تا پارسال برای شما ناآشنا بودند، ولی الان آشنا هستند؛ چه مسئله هایی برای هنرآموز شما آشنا است اما برای شما ناآشنا. در کار حرفهای اعضای خانواده تان ببینید چه مسئله هایی برای آنها آشنا
و برای شما ناآشنا.
هدف: کشف مسئله از نظر حد خوش ساختاری
هنرآموزان درس کارگاه نوآوری و کارآفرینی میخواهند وضعیت آموزش این درس را متحول کنند. تحلیل کنید که در بررسی خوش ساختاری یا بد ساختاری این مسئله، کدام یک از معیارهای ذکرشده وجود دارند؟ چطور میشود این مسئله را از جنبه های بد ساختاری که دارد؛ به سمت خوش ساختاری حرکت داد؟ دربارۀ این مسئله با اعضای خانواده خود، همکالسی ها و هنرآموزان همفکری کنید.
در حل تمرین فوق توضیحات بیشتر و بیشتر داده شود. موارد ذکرشده تنها نمونۀ کوچکی از راهحل مسئله است.
هدف: کشف مسئله و تولید مسئله با روش تفکر انتقادی با استفاده از روش شش چه
به شغل و حرفه بستگان خود فکر کنید. یکی از آنها را که کاروکاسبی خوبی ندارد، محور بررسی خود قرار دهید. با این شش پرسش کلیدی شغلش و اوضاع کنونیاش را بررسی کنید و همه مواردی را که میشود، بنویسید. یکی از آشنایان و بستگانتان را هم که اوضاع کاری و درآمد خوبی دارد، انتخاب کنید. همین مسیر را دربارۀ او هم طی کنید. از مقایسۀ این دو چه مسئله هایی کشف میکنید؟ چطور میتوانید به هر یك کمك کنید و ایده بدهید که کارشان بهتر شود یا بدتر از این نشود ؟
هدف : کشف مسئله با روش تعیین کار کرد
نام چند شرکت مختلف را بنویسید. نام محصول یا خدمتی را که ارائه میدهند هم یادداشت کنید. چه راه ها و ایده های مختلفی میشناسید که میتواند همان کاری را انجام دهد که آن محصول / خدمات انجام میدهند .
چالش برای خانواده ؟
1. استفاده از کانال های و مطالب نامناسب برای بچه ها
2. کم شدن ارتباط بین افراد خانواده
3. سو استفاده مالی غیر مالی از اعضا خانواده
4. حریم خلوت و خصوصی برای خانواده وجود ندارد انگار همیشه یه مهمان در خانواده هست
5. از دست دادن زمان برای انجام وظایف محوله
6. ارتباط افراد خانواده با افراد ناشناس و سو استفاده آنها از حزیم امن خانواده
راهکار ها :
1. زمانبندی استفاده از موبایل و....
2. استفاده درست و منطقی از گوشی و اینترنت و فضای مجازی
3. جایزگزین کردن کتاب و تفریح های جذاب
4. آموزش نوجوانان
فعاليت عملی 5
هدف:کشف مسئله با استفاده از روش موم جهت تعریف و بازتعریف مسئله
حرفه یا شغل یکی از اعضای خانواده یا بستگانتان را انتخاب کنید. با او بنشینید و دربارۀ کارهایی که در حرفه و شغل خودش انجام میدهد، براساس این روش، مسئلهیابی و تحلیل کنید. باید مسئلههایی را که هر روز در کارش برای مشتری یا همکارانش ایجاد میشود، برای شما به زبان ساده و محاورهای بگوید. شما آنها را به شکل روش موم درآورید. مسئله را دقیق باز تعریف کنید و عدد و رقمهای کاری که میکند، استفاده میکند، از کدام گروه با کمك خودش استخراج نمایید. ً »کاهشی«، »افزایشی«، »حفظ« یا »تغییر« عدد و رقمهایی بعد ببینید راهحلهایی که معموال است که با روش موم شناسایی کردهاید.
برای این فعالیت با یکی از بستگانم که ۲۰ رأس گاو شیری بومی داشت و قصد داشت میزان شیرواحد را ا فزایش دهد شروع به صحبت کردم. او گفت با توجه به وضعیت موجودم با این تعداد گاو حدود ۱٬۲۰۰ کیلوگرم شیر در هر دورۀ شیردهی دارم قصد دارم در وضعیت مطلوب مقدار شیر را به ۲٬۴۰۰ کیلوگرم افزایش دهم با توجه به ً اینکه قبال ۱۰ رأس گاو داشتم و با افزایش آن به ۲۰ رأس نتیجۀ خوبی گرفتم البته واحد گاوداری مجاور هم این کار را انجام داده است میتوانم از او هم پرسوجو کنم در نظر دارم بهجای نژاد بومی از نژاد هلشتاین استفاده کنم.
1) چند مورد سواد فناورانه که روزانه استفاده میکنید ؟
گوشی ، عابر بانک ، دستمال نانو
2) سواد علمی پیش نیاز سواد فناورانه است .
سواد علمی رشد فناوری را سریعنر میکند و فناوری هم به پیشرفت علم کمک میکند ارتباط متقابل دارند .
یك محصول یا خدمت را به انتخاب خود و با راهنمایی مربی در خانه وسط بگذارید و با استفاده از این ابزار، شروع به تحلیل و بررسي کنید. از زمان کنونی، به گذشته بروید و سپس برای آینده ایده پردازی و پیشبینی کنید که چه ها ممکن است بشود. برای اطلاعات گذشته، به خانواده و دوستان و دیگران مراجعه کنید.
حال با توجه به محدودیت های خود 3 نیاز و مسئله رو بنویسید ؟
1. محدودیت در تشخیص رنگ های تشکیل دهنده نور سفید که برای رفع این مشکل از منشور جهت تجزیه استفاده میشود .
2. محدودیت در حس بینایی قادر نبودن در دید اجسام دور مثلا برای مشاهده ستارگان از تلسکوپ استفاده میشود و برای دیدن اجسام خیلی ریز از میکروسکوپ استفاده میشود .
3. محدودیت در حس شنوایی. انسان قادر است صدا های بین 0 تا 130 دسیبل را بشنود و صداهای بالای 100 دسیبل برایش آزار دهنده است. استفاده از سمعک یا گوشی محافظ جهت تعدیل صدا .